Hensel is een van de pioniers op het gebied van draadloze besturing van flash-apparaten via de computer: Al voor de in 1998 gepresenteerde Tria-generatoren was er de “Flash Link” -software en -hardware, die in veel studio’s werd gebruikt. Maar dankzij de immense vooruitgang op het gebied van communicatietechnologie zijn er tegenwoordig veel meer mogelijkheden.

Daarnaast zijn er smartphones en tablets beschikbaar die bij uitstek geschikt zijn als mobiele afstandsbedieningen. Gebruikers kunnen nu de app “Hensel WiFi Remote” direct vanuit de opnamelocatie gebruiken om de flitsers te bedienen en alle instellingen rechtstreeks te regelen. Dit is een grote hulp, bijvoorbeeld. op het werk op locatie of zonder een wizard. Complexere setups in de studio kunnen worden opgeslagen en dus snel worden gereproduceerd, waardoor de productiviteit aanzienlijk wordt verhoogd.

De Hensel WiFi Remote App is beschikbaar als gratis download in iTunes en de Google Play Store. Windows besturingssysteemversies zijn gepland.

De Hensel WiFi Remote-app is beschikbaar voor iOS en Android en stelt u in staat om alle functies van Hensel-flashapparaten die zijn uitgerust met de juiste functionaliteit te bedienen. De instellingen kunnen op elk moment worden opgeslagen en opgeroepen. Naast de flitsoutput, die afwisselend in relatieve f-stops of watt-seconden wordt weergegeven, kunnen het modelleringslampje, de synchronisatiemodus en de stand-by displays ook op afstand worden bediend.

Wanneer meerdere apparaten worden bestuurd, kunnen hun prestaties afzonderlijk of samen worden beheerd – met dit laatste kunt u snel de algehele belichting corrigeren zonder de lichtverdeling te beïnvloeden. De flitssynchronisatie wordt gedaan met het bewezen Strobe Wizard Plus-radiosysteem van Hensel, via een synchronisatiekabel of fotocel.

Met een speciaal protocol en geavanceerde WiFi-modules kan de Hensel-app tot 12 flitsers direct en zonder router aansturen. Ideaal voor grotere studio’s is de mogelijkheid om 10 onafhankelijke teams te vormen met elk 12 individuele apparaten. Op verzoek kunnen individuele flitsen worden gegroepeerd en vervolgens uniform worden geregeld; perfect b.v. voor grote lichtbronnen of de achtergrondverlichting.

Zodat opgeslagen instellingen sneller kunnen worden gevonden en toegewezen, kunnen afbeeldingen die met de smartphone of tablet zijn gemaakt die door de set-up worden gebruikt, samen met de relevante apparaatinstellingen worden opgeslagen.

Een ander speciaal kenmerk van de Hensel-app is de mogelijkheid om de verlichtingstijden van de geactiveerde flitsers weer te geven. Hierdoor kan het vermogen zo worden gekozen dat snelle bewegingen betrouwbaar worden vastgelegd.

Sinds medio september 2016 zijn alle nieuwe Hensel Expert D-flitsers uitgerust met de WiFi-functie. Oudere Expert D kan achteraf worden ingebouwd, wat nogmaals bewijst dat het Hensel-systeem toekomstbestendig is. Verdere Hensel-compactflitsen en flitsgenerators zullen worden uitgerust met deze afstandsbedieningoptie.

Officieel importeur van Hensel voor Nederland en België.