23 mei 2020 peter

Josefien Hoekstra

.

.

Over Josefien

Ik ben altijd een erg visueel persoon geweest, en visuele kunst zit in mijn familie.
Fotografie is mijn passie sinds ik een (digitale) camera kon gebruiken. Ik begon foto’s te maken van bloemen en mijn katten, in en rond de tuin. Kort daarna begon ik mijn zus als model te gebruiken. We hebben haar in de meest waanzinnige outfits gestyled en gekke make-up aangebracht.

Toen ik begon met mijn studie grafisch ontwerp en desktop publishing, was ik verplicht om een ​​stage te vinden. Ik heb geluk gehad en heb stage gelopen bij fotograaf Ursula van de Bunte. Ik zal voor altijd dankbaar zijn voor de dingen die ze me heeft geleerd en de kansen die ze me heeft gegeven.

Tijdens deze stage heb ik veel nuttige vaardigheden ontwikkeld, ben ik beter geworden in retoucheren en heb ik leren schieten in een studio met professionele verlichting, op een creatieve en originele manier. Nadat we onze wegen hadden gescheiden, bleef ze een inspiratie voor mij, naast vele andere geweldige fotografen. Mijn stijl is helemaal van mijzelf en heeft veel tijd en ruimte gehad om te ontwikkelen, maar het is en wordt nog steeds beïnvloed en geïnspireerd door vele fantastische creatieve geesten.

 

Haar carrière

Vanaf het begin heb ik veel make-up en styling gedaan voor mijn modellen en klanten. Mijn interesse in mode en make-up kreeg de kans om te groeien en uit te groeien tot iets dat ik echt in mijn foto’s kon gebruiken. Ik ben echter erg blij als ik met andere visagisten en stylisten kan werken, omdat ik het geweldig vind hoe elke persoon gewoon meer passie creëert om in het project te gieten.
Ik vind het belangrijk om mijn klanten en modellen kracht bij te zetten. Zoveel mensen hebben veel druk en onzekerheden om mee om te gaan in hun dagelijks leven, en ik wil dat onze samenwerking iets leuks, inspirerend en versterkend is. Iets om trots op te zijn en naar te kijken met een gevoel van voldoening. De sleutel is om te vinden wat voor jou werkt en je op te bouwen om een ​​sterk en mooi beeld te creëren.

Ik vind inspiratie in alles om me heen. Een stukje klassieke muziek, een artistieke dansvideo, een boswandeling of luisteren naar mijn favoriete zang tijdens het douchen. Op elk moment kan inspiratie opkomen en ideeën voor nieuwe beelden worden in mijn achterhoofd opgeslagen. Een shoot met mij is een creatief proces. Natuurlijk wordt bij veel gelegenheden alles van tevoren gepland, maar wanneer een creatief team bij elkaar komt, beginnen creatieve sappen te stromen en gebeuren er mooie dingen. Voor mij is het erg belangrijk dat iedereen die deel uitmaakt van het team een ​​deel van zichzelf in beeld kan brengen.

 

Officieel importeur van Hensel voor Nederland en België.